Sippin' on the sweet nectar of your memories

image359

Äntligen! skulle kanske Horace Engdahl sagt. Jag har precis listat ut hur man stoppar in fotografier i iPoden, jihaa. Så jag har stoppat in en massa fina minnen där nu, inte så många men man kan ju alltid fylla på. Den där oppe är från i somras, när Sara och Amanda gjorde varsin tavla åt mig. Dom hänger på min vägg, snyggaste tavlorna jag någonsin sett.

On and on and on she goes

Sitter och försöker sistaminutenplugga till prov i morgon bitti, EU och shit. Kan nästan inget. Idag regnade det jättemycket när jag cyklade hem och jag var fulare än vanligt. Skolan går jättetrögt och jag kan inte koncentrera mig. Dansen hoppar jag bara omkring på för jag glömmer bort hela tiden vad vi ska göra. Mitt rum är ett kaos.

Men det gör inget. För jag är så glad. I'M COMING UP.

Så håll oooom mig, släpp inte taget oooom mig, är så förhäxad aaaav dig

Kära läsare, jag skäms. Alldeles nyss spelades en Nanne Grönwall-låt här i huset, det var min bror som kollade på någon konstig video där den ingick. Helt omedvetet började jag stampa takten och sjunga med, kan den alltså utantill.
Jag lyssnar ju inte på Melodifestivalen, jag lyssnar ju på creddig musik. Pinsamt värre alltså.

Everything is changing oh oh oh

image358
Klänning från Monki, halsband som är köpt i Söderköping och hårband från H&M.

Såhär såg jag ut i fredags. Det var roligt, vi var på kavallerimässen i Stockholm, precis bredvid där min pappa jobbar. Golvet knarrade när man gick på det. Maten var jättegod och det bästa var typ efterätten, mörk och ljus chokladmousse. Ooohhhhh. PS bilden är tagen av min bror.

Andshewassashapivovarova

image357
bilden är från style.com

Min absoluta favoritmodell är Sasha Pivovarova. Jag tycker att hon är hemskt vacker. Hon har ett intressant fejs för man kan liksom titta på det och det är inte bara ett fint ansikte liksom. Hon är bra, Sasha. Sjukt vacker är hon i Pradas vårvisning till exempel, med guld, rött och svart runt ögona.
Och jag tycker att det är hemskt fint att hon ritar hela tiden, när hon blir sminkad och sånt.

I wash my mouth with soap before I go

Hello children! Idag ska jag på disputationsmiddag, jag trore stavas så i alla fall. En släkting har forskat jättemycket och ska nu liksom... äh jag kan nog inte förklara så bra. Men vi ska fira det i alla fall. Jag har min allra fluffigaste klänning, kanske kommer en bild sen. Fint kalas äre!

Min mami fyllde år igår somsagt. Det var mys. Vi åt den allra allra godaste efterrätten, creme brûlée. Ohhh. Och av mig och min broder fick mami ett blått fat med spets på, Lina host host vet host vilket märke det är ifrån. Haha!
Nu ska jag se om mamma kan hjälpa mig med mitt barr, jag är inte så bra på sånt vettni. Ha en spejsad fredag kära barn!

En gratulation

Min mamma fyller år idag! Grattis, mami!

Konichiwa bitches

image356

bild från Elle

Bara nåt jag svängde ihop

Idag hängde jag med Sara. Det var fun. Vi provade solglasögon och jag hittade två jättefina! Jaaa det är tidigt men shit the same, ehhh. Men aah jag var i Stockholm i lördags ju så jag har liksom bara trettiåtta spänn kvar. Får vänta tills jag får min månadspeng, då kan jag springa till H&M och Åhléns med en slant i nypan och köpa brillorna.
Nu på kvällen lagade jag mat, det blev en schweet kycklingsaltimbocca! Bara nåt jag svängde ihop, hähähähä.

Jag ska äta en kaka nu, sen ska jag titta på teve. So long kolastång!


Prada shoes

image352


Det bästa i Pradas visning var enligt mig skorna. Kolla liksom. Och väskorna, oh.

Tur att det är lov så att jag kan vara uppe till längre än precis efter Bolibompa.

Jag har tusen gånger lättare att komma ihåg saker när jag skriver ner dem. Typ frasiga franskafraser skiver jag ofta upp, men om jag ska hinna i tid till något skriver jag också upp det. Nu äre så att jag inte vill missa en grej på teve i morgon och jag tänkte kombinera mitt egna lilla trick med ett tips till alla mina tjugi läsare .

I morgon, onsdag 20/2 22.00 "ZTV Presenterar" med ingen mindre än Hanna Fridén som programledare och massa tjusiga gäster.

Tjoho.

I de prassliga påsarna

Ja det här var det jag tog med mig hem från Stockholm för en evighet sen. Nej men typ. Ehh.



Monki. Det var superrea, alla reaplagg 20 pix.



Gina Tricot. En fin body i fin Jeno-färg tycker jag.

 

American Apparel. Nu kan jag äntligen slänga min fula gamla svarta kofta. Kjolen är ljuv som en äggplanta och Lina har en likadan. Lina är som dendär Rachel Zoe, gör alla runtomkring sig till kloner av henne själv. Haha nej men jag köpte en likadan kjol i alla fall.

Och en sak till! På AA stod ingen mindre än milk i kassan. Det gjorde mig mycket glad! Lite skakis också, så blir det ibland för mig för jag är en mes! Höhö.

Better be for real this time

Hej! Idag är det första dagen på mitt sportiga lov, känns bra. Tänkte rivstarta eller något och skapa en ny kategori: musik! Jag tycker att det är konstigt att jag inte gjort en sånhär kategori tidigare. Nåväl. Jag lägger in lite gamla musikaktika inlägg och så blir det här ett också. Tipsar om bra låtar jag gillar lite extra just nu. Enjoy children.

Timo Räisänen - Sixteen
Lykke Li - I Don't Mind (Jump On It)
Fibes oh Fibes! - Miserable Woman
Anna Ternheim - Better Be

Alla var visst svenska. Blir så ofta för mig.

Heartshapedlollipop

image346

image347


På alla hjärtans dag fick jag en sådan rar liten hjärteklubba av min vän Marie. Jag fick lite ångest när det var dags att slicka i sig den. Den var ju så fin, vill både äta kakan klubban och ha den kvar liksom. Så jag knäppte några kort. Är den inte snuttig?


These are the good times that you'll miss

image345


Idag var det typ vår så då tyckte min pappa att det var dags för den årliga cykelinspektionen. Jag fick trampa runt lite utanför huset och min pappa tyckte att vi kunde höja sadeln och styret lite. Så lite längre har jag väl blivit. Det känns att våren är på gång nu, när man cyklar runt i bara tröja och gruset som snart ska sopas undan knastrar under däcket. Schweet.
På eftermiddagen promenerade jag och Sara, sen attackerade vi Lina och tvingade med henne ut. Sen satt vi i en lekpark, gungade och sådär. Det var schweet det med. Nu på kvällen har jag ätit glass med kolasås, åh jag tröttnar aldrig. Ha det fint,

er Jeno

She's got that donkey paralyzed

Nu är jag hemma i lilla ministan igen. Det har varit en bra dag, kom hem med några prasslande påsar i alla fall! Fast mina fötter gör lite ont, trampdynorna ropar på hjälp eller nåt.

På centralstationen stod jag och mamma vid det där stora hålet nivet och kollade på tavlan för ankommande tåg. Vi hittade vårat tuff-tuff och skulle börja knalla iväg när någon plötsligt visslade väldigt högt! Det blev ganska tyst och det kändes lite konstigt för det var jättemycket peeps där. Men i alla fall, jag och mamma började gå igen. Då sa mami: "Dom... dom har stelnat?" och när jag kikade såg jag att alla typ frusit på plats! Alla stod helt still, det var jag, mami och kanske 15 pers till i hela jättehallen som rörde sig!
En kille i röd mössa hade frusit precis när han krängde av sig sin ryggsäck, en annan var mitt i ett steg och kollade ner på sin iPod. När jag och mami kollade lite mer ser vi att en massa fotografer stog uppe på dendär bron eller vad man ska säga, och några sprang runt med videokameror.
Sen visslade någon igen och allt fortsatte som vanligt. Alla går åt sitt håll som om inget hade hänt. Mamma tyckte att jag skulle fråga några pojkar i stuprörsjeans som stått och pratat och sedan frusit men dom var så söta allihopa så jag vågade inte.
Någon som vet vad som hände? För jag är helt lost.

Don't you wanna come with me?

image344
Bild: jag i huvudstaden a long time ago!


Idag far jag och min kära mamma iväg på en liten tur till Stockholm. Det ska bli kul! Jag vill komma hem med minst en påse att prassla lite med, det skulle vara schweet. Den som lever får se. So long, kolastång!

Häxor in the atmosphere

image343


Ett favoritmärke: Luella. Höstkollektionen är jobbigt fin. Först kanske häxstylingen verkar lite skum men tittar man på klädtrasorna ser det ju grymt ut. Inte banbrytande men fränt (haha), bärbart, snyggt och ja.. Luella.
Det var bara det jag ville säga.

Somebody hit the lights

Åh, idag var en rolig dag. Jag och Lina har hängt i idrottshallen nästan hela skoldagen, vi har bökat ihop två små koreografier som vi skulle visa och lära våra kära medmänniskor på skolan. Vi hade tre pass, först hälften av sexorna sedan andra hälften, efter det hälften av åttorna.
Det var så roligt. Även om det inte riktigt är min sorts dans, det var mer Lina-dans. Såntdär gung och liksom street eller vad man ska säga. Jag är mera jazz. Men Lina sa att det inte såg ut som poo när jag svängde mina lurviga så jag får väl tro henne.
Men snacka om att man är trött på AM to PM som vi hade till sexornas dans!

It is time to write the blackboard now and write a new truth

In capital letters
I JUST WANNA BE WITH YOU!

Now do you see the green light?
It runs all the way uptown to downtown
And the people that we drive by smile as if to say
That this must be a good sign
and that something real great will arrive
Oh I'm thinking this time it seems like love has come to stay

All the times I did you wrong
All the times I let you down
I swear I'll make it up to you somehow!


Dreamgirl

Jag dissade festomimelodalen igår, kändes bra. Ska dissa alla åtta hade jag tänkt, i sann Ida-anda. Det enda som är jobbigt är ju att jag missar Björn med stort B, Gustafsson alltså. Men, jag kan youtuba honom det blir bra.
Jag drömde en jättekonstig dröm inatt. Jag och Björn satt i något ljud och ljus-rum för Anna Sui's höstvisning och jag sa åt alla modeller att börja knalla på kattgången men då glömde Björn att slå på ljudet så det såg jättelöjligt ut.

Ostkrok

Från och med nu ska jag inte säga ostbåge, jag ska säga ostkrok. Mycket sötare. God natt bitches!

Girl on the wing

image342
Många fossingar nu! Den här gången erom från thecobrasnake.

Wingapo! Idag eller ikväll kanske var jag på en fest. Det var roligt, vi åt pizza och sådär. Nu är jag inte ett dugg trött. Mammuten och papputen kom hem idag från en liten kryssning eller vad man ska säga och de hade med sig två superduperstora påsar med candy åt mig! Meow, det gjorde mig lycklig i hjärtat. Två paket tuggummi fick jag också, Extra. Då får jag inte besök av Karius och Baktus efter allt candy och det är ju perfekt.

Er Jeno

Born to multiply

Nu är den nya layouten klar. Ändrade ganska mycket den här gången, jag är nöjd! Det enda är väl att headern känns lite väl fäshion, bara mjölken som är vanlig hehe. Fyller nog på med lite mer vardagliga pryttlar när jag är lite mer inspirerad eller nåt! Apropå inspiration, i mina högtalare lät det av Peter, Bjorn and John's remix på The Shin's Australia typ hela tiden medans jag, eehhh, skapade. Bara så att ni vet.

Det är konstigt, men alltid när jag är hemma och sjuk gör jag nya layouter. Tror det här är den tredje jag gjort som sjukling. Mysko...


Just help me feel warm inside

image340

Höstens finaste fossingar är från Proenza Schouler.

Baby you're my disease

image339
Foto: Camilla Åkrans, bild från lundlund.com



Blev hemma idag. Har feber och är jätteförkyld. Ska snart öppna mitt rutiga skolblock och räkna några mattetal, potenser hit och potenser dit. Jobbigt. Ha en ljuv fredag.

er Jeno

Ten feet off the ground

Igår var jag på dansen, så roligt! Vi började på en ny koreografi till Apologize och den är så fin. Min danslärare gör alltid, alltid, sjukt fina koreografier och ja jag blir helt glad typ. Kunde inte riktigt allt men jag ska bara träna så blir allt sjukt fint.
Något som inte är så fint är att försöka ta sig igenom en skock svettiga femtiplussare när det är drickapaus. Dom dansar motionsdans, ser jättetöntigt ut. Störde oss gjorde de också, när min lärare skulle gå igenom de nya stegen. Svettiga femtiplussare alltså, de är hopplösa.


'Cause I don't shine if you don't shine

Det är konstigt hur musik kan påverka en så mycket. Jag gick en liten sväng med hunden i den decimetertjocka snön för någon timme sen. Det var mörkt men gatulamporna lyste ju. Någon bil for förbi men annars var det förvånansvärt tyst och lungt. iPoden på högsta i örona.
Jag gick den vanliga turen först på cykelvägen genom ett litet skogsparti med Brandon Flowers sjungande i mina hörlurar, sen svängde jag upp ur själva skogspartiet. Då kom det starkaste partiet i Read my mind, ungefär vid 03:00 om du kollar på den hära filmen. Och det var så vitt och fint överallt, lilla vovven struttade på framför mig och det forsade små, små vågor av snö över mina pjuck.
Då helt plötsligt kände jag mig bara helt glad. Fullkomligt lycklig, typ. Jag tänkte att jag inte varit så glad de senaste månaderna men nu. I'm coming up, liksom. Det känns bra.

She said
I don't mind if you don't mind
'Cause I don't shine if you don't shine



Put your back on me
Put your back on me
Put your back on me




The stars are blazing like rebel diamonds cut out of the sun
Can you read my mind


Jag låtsas att jag är en stilexpert och listar de som hade finast kläder på sig på Elle-galan.

Det fanns många fint klädda och många fult klädda på Elle-galan igår. Jag tänkte lista de jag tyckte var finast. Precis som vanligt utan inbördes ordning.

image335

+ Lolita
Hej megafin klänning! Tror att den är från kanske inte så roliga Dolce&Gabbana men oh my buddha vad det här var sweet. Hurra för Lolita.

image336

+ Sahara Hotnights
Alltid fasligt coola. Bra att de fick ett pris!

image337

+ Bea Szenfeld
Seriöst, hur fräsig får man vara? Bea är alltid tjusig, alltid!

image338

+ Lina Borgenbring
(i mitten) Woohaa extremt spejsade ben och jag brukar inte tycka om när man har två färstarka accessoarer som matchar varandra "till en övrigt stilren och enkel outfit" som det brukar heta men ja det här var ju skitcoolt.

Hedersomnämnanden: Elin Kling, Karolina Skande, Eleonore Nygårds, Cia Jansson, Carina Berg. (Lite modemaffia där alltså)

PS. bilderna kommer från elle.se och stureplan.se

Lundi bon marché

image334


Cheap Monday's visning tycker jag var ganska sweet. Bitvis ganska tråkig och färglös men när det kom lite färg blev det genast roligt. Mina favoriter är de ovan! Det är tjusigt när färgen dalar ner sådär, färggradienter heter det för det har Hotspot lärt mig.
Värst vad jag var på blogghumör idag. Har knappt bloggat på hela veckan men så poff pang bara fyra inlägg på en dag. Proffsigt!

Jenny goes wonderbaum

Det hela började när jag tränade franskafraser till min och Saras redovisning. Fraserna var om utseende och jag ville säga något mer om Sara än att hon bara hade kort, brunt hår och ögon och lite annat sånt, så Lina målade skickligt en tatuering på Saras handled, en spejsig Yin och Yang, lite eld och texten peace. Hon ville göra nåt klyschigt och jag tycker att hon lyckades väldigt bra.
Alla som har tatuerat sig fler än en gång säger att det blir som ett beroende och det kan vi bekräfta. Efter klyschan fick Sara ett hjärta med ett hemligt namn. Lite senare fick Marie ett bi med texten bee-atch och Amanda ett stängsel med texten In da hood och Nely en glödlampa med texten träskalle för hon är inte alltid så klyftig.

Jag fick en luktgran på ryggen. Kändes fint.

It's not the Timbaland that you're used to

image332


Jag tycker att min Timbaland-älskande vän Lina ska skaffa sig hans Fashion Against Aids-tröja bumsbumsbums. De har släppts på H&M's sida nu. Min favorit är den tischan som är designad av Chicks on Speed.

Fryst slask med fotspår en masse

Hej hopp! Nu sitter jag i skolan och väntar på att det ska låta ding dong och skolan börjar. Nej inte riktigt men snart ska jag gå ner till entrén och möta mina vener.
Det var krångligt att gå från tågstationen (där min mamma släppte av mig med bilen) till skolan, under tunneln gick det bra för där var det torrt men sen var det typ fryst slask med fotspår en masse i hela vägen till plugget. Jobbigt. Jag hade åttakommafemcentimeters-skorna också, höh.

Åh, nu gick precis min darling förbi. S, haha. S har varit sjuk typ hela veckan men verkar friskare, fast h-n hostar ganska mycket, det vet jag för h-n satt på andra sidan bokhyllan och hostade som en liten kulting. Så gulligt då.

Fredaggggggg! Hurra hurra hurra.

RSS 2.0