It was a bloody pleasure

Tänkte delge en liten anekdot som inträffade igår!!

Kommunikationspass i engelskan. Mitt första på det blocket, kul var det. I slutet fick vi läsa en text om Steven från Storbritannien som vägde över 200 kilo. Han var typ politiker eller nåt och hade lätt för att snacka och sånt. I alla fall skulle han debattera mot en annan snubbe, Magnus, från Skottland. Denne Magnus var typ Stevens kompletta motsats - lång, jättesmal och talade bara när det vad nödvändigt.
När de för första gången skulle mötas och debattera, inför publik, utbrast Steven att det såg ut som att det hade varit svält i Skottland när han tittade på Magnus.
DÅ skulle vi skriva vad vi trodde att Magnus svarade. Jag skrev någonting lite klyftigt typ "but they sure do seem to have plenty of food in Britain!". Men det var en kille i nian som läste upp vad han har skrivit, vilket var följande: "Well, looking at you fatass makes me think you're from the US!" Och jag började givetvis typ... asgarva. Haha jag tyckte det var skitkul! Men jag var den enda som skrattade! Alla tyckte typ att det var roligt men fnissade lite tyst. Jag dunkade huvudet i bordet, det var lite pinigt att jag var den enda som skrattade. Nåväl.


Leave the body, leave the mind

Hemkommen från dansen! Det var jätteroligt. Jag har missat två gånger, först när jag var i Falun och då kände jag mig som värsta nollan, de hade såklart börjat på en ny dans när jag var borta. Sen missade jag förra veckan igen. Nu gick det i alla fall lite bättre! Tycker så mycket om dansen. Jazz är mitt rätta element eller nåt, höhöh. Nä men det passar mig tror jag.
Nu letar jag efter låten vi dansade till. Hittar den men en annan version, med bara piano eller nåt. Vill ju ha den med bas och såntdär rasp på gitarrsträngar. Så låter det där jag försöker spela på broderns gitarr. Inte fint, men i låten passar det perfekt. To Be Gone med Anna Ternheim. Bra låt!

Förövrigt är jag i en musiksvacka. Har inga bra låtar. Eller jo, några. Men jag har märkt en sak. Alla låtar jag lyssnar på nu är lugna! Jag som aldrig lyssnar på lugn musik! Hm. Varför hittar jag då ingen inre harmoni? Varför är jag då så stressad? Jösses. Kanske borde ha iPoden på tjufyra sju och bara lyssna på låtar som får mig att chilla ner. Aaaahh.

A kind of smooth kick taste takes away my mind

image278


Ben & Jerry's i all ära, men få saker (glassar) slår en gammal hederlig skål med vaniljglass och kolasås. Jag älskar kolasås, mycket, mycket godare än choklad. Det påminner mig om min barndoms lyckliga år, ett enda lyckorus av tuttifruttiströssel, vaniljglass, silverkulor, blomströssel och såklart kolasås. Har jag helt tappat bort mig nu eller har det en gång på tiden även funnits päronsås? Precis som kolasås i sån tub fast härligt sommarängsgrön som man spruttade ut över glassen i skräckblandad förtjusning. Jag har ett härligt minne av det. Det kan vara inbillning.

Nu ska jag slicka i mig lite kolasås, so long!

Feels good to be back

Så nu sitter jag här i skolan igen! Hurra, antar jag. Blev lite lätt sällskapssjuk där på slutet och började nästan prata med garderobsdörrarna. Men inte nu! Nu är jag back in the game.
Hade en otroligt givande konversation igår kväll med Marie. Haha men om vad kan jag nog inte avslöja. I alla fall inte det sista. Mwahahaha.        

Ha en trevlig måndag, kids!

And I will play along

Idag var vi (moi + A + S + M) på dansshow. Bland annat Lina och Anna var med. De var skitduktiga! Det var roligt. Jag tyckte om de kläder de hade på sig i slutet, riktiga basketkläder, yeah. Jag vill ha ett eget svettigt basketlinne att dansa omkring med! Och baggybrallor med reklam både fram och bak! Fett coolt.

Sen nu på kvällskvisten behövde min mor lite grejer från affären och jag hakade på. På affären såg jag en riktigt gullig pojke! Han var kanske ett år äldre än vad jag är, brunt ostyrigt hår och en grön fjällrävenjacka. (som Stinas morfar, hehe) Han hade en jättefin scarf med rött mönster, inte palestinasjal utan en annan sort, runt halsen sådär som att den bara var där, såg inte tillgjort ut alls.  Han hade dessutom en ganska sliten svart ryggsäck långt ner på ryggen. Till detta mörkt grå stuprörsjeans (med lite häng!) och slitna Converse. Fantastiskt! Han var så söt så söt. Jag smalt litergrann. Dessutom köpte han lösgodis. Bara en sådan sak. Han gick iväg och jag såg honom aldrig mer. Snyft. Söt var han!

This is fact not fiction

Okej, såhär är det. Jag har varit hemma och sjuk i en vecka. Precis, idag faktiskt. Jag kom hem på fredagen som vanligt, lalalala och några timmar senare var jag så vimmelkantig av feber att jag inte visste riktigt någonting.
Hela helgen seglade förbi som en enda feberdimma. Jag hatar verkligen att ha feber. Men på måndagseftermiddagen blev det något bättre och jag bestämde mig för att gå till skolan på tisdagen. Men. På natten mellan tisdagen och onsdagen vaknade jag och var fullkomligt hysterisk. Det kliade precis överallt, och det kliade sjukt mycket. Det såg ut som att jag bränt mig på brännässlor över precis hela kroppen. Mamma och jag ringde läkarjouren som rådde oss att åka till akuten. Sagt och gjort, vi åkte. Fick medicinering och tabletter men ingen visste vad det egentligen var. Men jag fick åka hem, klifri.
På tisdagseftermiddagen var det likadant. Vi visste inte vad vi skulle ta oss till så vi åkte till akuten en gång till och fick prata med en doktor på husläkarjouren. Han visste inte heller vad det var utan gav mig flera tabletter. På onsdagen ringde mamma till läkarjouren och frågade lite vad de tyckte att vi skulle göra. Vi vill ju få reda på vad det är jag har som gör jag att jag blir så röd. De föreslog akuten igen, eftersom att jag då hade fått lite svårt att andas. Men på akuten var det kaos och vi fick lite nya tabletter bara. Jag låg mest i ett rum och väntade.

Nu äter jag tabletter på löpande band. Jag får kliningar och ser ibland ut somjaag har spetälska eller något. Det ser riktigt otäckt ut och är väldigt läskigt också. Jag vet ju inte vad det är. Jag har fått adrenalinspruta så att jag blev aldelles knasig i benen och fick sockerdricka i hjärnan, tabletter som gör att jag vill lägga mig i en bubbla och sova och nu går jag mest omkring och oroar mig för att det ska börja klia igen. För det vill jag ju inte.  

It can't be up to me

Bläääääääääääääääääääuh. Jag är sjuk. Feber. Nu ska jag läsa Djävulen bär Prada.

Chasing cars around our heads

image277


Igår var jag och min kära moder uppe på vinden. Det var ganska festligt. Jag är inte där så ofta om man säger så. Det finns en hel del skojigt där uppe, massa gamla leksaker och sånt. Jag hittade min och brorsans gamla leksaksvideokamera, en vit, plastig sak med gröna, röda och blå detaljer. MINNEN! Dessutom hittade jag lite festliga leksaksbilar och valde ut de snyggaste. De står nu på mitt nattduksbord och bara är snygga.

Try to shut me up when you know you should wish me luck

Det finns mycket som irriterar oss i världen. Det finns sjukt mycket som jag irriterar mig på och jag få ur mig lite av den aggressionen. (Lite Ida-style alltså!) Men jag tänkte begränsa mig lite. Jag gör därför en lista på TRE saker som människor gör som irriterar mig. Först tänkte jag skriva ett, två och såvidare men insåg snabbt att jag inte kan gradera dessa. Därför kommer de här, utan inbördes ordning; tre saker som utföres av människor och gör mig irriterad.

- När någon tar upp för mycket space på gatorna.
Fy fasen. Jag cyklar till skolan (inte nu när det är snö dock) och det finns få saker som är så sjukt irriterande än kanske två personer som går med ologiska mellanrum mellan varandra, precis så man inte kommer förbi med cykeln, varker mellan eller på sidorna av vederbörande. Usch. Jag vet att detta är feta pensionärsirritationsobjektet men jag är som en liten tant ibland, haha!

- När någon går till musik och verkligen is feeling it.
Det här är så sjukt malligt. Man ser någon som går med mp3. Och så ser man hur personen i fråga verkligen feelar it, verkligen älskar låten och går med starka steg i takt och har en sån där bestämd blick. Så töntigt och ser så larvigt ut. Som att man är med i en film eller nåt. När man dansar och sådär måste man ju feela it. Annars funkar det ju inte. Men när man går. Allvarligt, lägg av. Det är bara töntigt.

- När folk är helt lost.
En annan sak som irriterar mig är folk som bara går någonstans och liksom "jaha... det är torsdag idag ja... hmm undrar om den där flickan där på cykeln vill förbi mig...? Ska jag flytta på mig...? Är det det hon vill...? Nämen vad är det för lustigt ljud, en plingklocka! Pling, pling... Är det torsdag idag...?"
Det är sjukt drygt. Drygt I tell you! Koncentrera dig lite på omvärlden, kompis.

Come dance while I'm getting free

image275

Kände mig som Homer i morse. Blå jeans, vit tröja. Drog på mig lite fler trasor och kände mig mycket mer Jeno. Till detta hade jag mina Darth Vader-stövlar som jag tycker om, ni borde få se en bild av dem någon gång. Tuffa erom.

Jeans: Cheap Monday
Tröja: xx by Mexx
Kofta: Filippa K
Sjal: Second hand

PS. Förlåt för den gula och fula bilden, det är fett mörkt på morgonen nu. Måste ta med lampan tänd och den är... gul.

Can you at all times wear socks? Because I'm still scared of feet

Jag var i skolan idag, känns som att det var evigheter sedan. Det var helt okej, sexkursen idag. Åh så fnissigt. Haha. Sedan var det något grejs med hållning och rygg och sånt. Jättekonstigt, massa övningar för att få snyggare hållning.
Ikväll ska jag i alla fall dansa, det ska bli skojigt! Hoppas jag inte missade för mycket förra gången bara, när vi var i Falun. HÄJDÅ.

Lamadjur

Jaha! Då var man äntligen hemma. Eller ja, jag kom hem igår men då pallade jag verkligen inte att blogga. Mest trött var jag men lite purken också, hehe. Konfalägret var väldigt tråkigt. Lite var kul men det mesta var... lamt, som några grymma tjejer på konfen brukar säga. Hm. Lamt.
Lite bilder från Falun kommer nog snart... Idag ska jag plugga litegrann förresten! Vi är ju lediga denna dag. Fast vi ska göra någon sorts utvärdering. Det blir nog bra, jag ska sätta igång med det nu. Alldelles straxt. Kanske efter lunch. Puss!

Bleh

Nu är jag hemma igen. Ska egentligen inte skriva, jag måste göra annat. Ska på ett TILL läger nämligen, konfaläger den här gången. Bra tajming liksom. Jag är tillbaka på söndag. Puss sålänge!

Ps. Falun är kärlek! Bilder kommer sedan.

Jätteväskan och jag

image274


Nu mina vänner, nu åker jag till Falun för en lärorik vecka i det praktiska arbetets tecken. Det kommer bli syslöjd, kemi, hemkunskap och lite annat roligt. Allt iklädd mjukisbyxor. Och tofflor. MIn jätteväska (se bild) från papis jobb är med som vanligt, den är ju så praktisk och jag tycker den är så charmig.
Och just det, jag får äta candy. En hel vecka! Hurra för mig!
Vi ses på fredag!

Jeno goes mumie

image273

Såhär såg jag ut igår!

Tröja: XX by Mexx
Kjol: Sytt själv
Bandage: gåva från Amandas mor

Snöig halloween hos Nely

Igår var jag på halloweenfest hos Nelly! Fett kul! Ja ja, halloween var egentligen i onsdags, blabla. Vi firade igår! Jag var mumie, bild kommer naturligtvis... Vi tittade på en skräckfilm jag inte tyckte var jätteläskig. Vi tittade på The Notebook och blev lite ledsna i ögat. Nästan.
Runt tre tittar Nelly ut och ropar att det har snöat! Wooh!! Ett hyfsat tjockt snötäcke låg över hela gården. Alla förutom jag och Marie kutade ut och lekte i snön. Jag och Marie frös redan så vi höll hos inne. Men efter en stund insåg vi att vi var tvungna. Att gå ut. Snöbollskrig, hoppa på snöig studsmatt aoch göra mönster i snön följde. I Converse och tunna strumpbyxor. Men man var varm inuti! Hehe. Vi somnade runt kvart över fyra halv fem. Eller, jag somnade redan under The Notebook men vaknade lite och blev pigg igen. Jag är inte trött ännu. Kommer nog snart. Ajöss

Sten och stan

image272

 
en sten som jag hittade här hemma, ganska fin.


Idag var jag och Sara och Amanda och Marie på staaaan. Det var häftigt. Jag köpte ett mysigt velourset och panties. Fikade på Tant Gredelin, jag drack rött te yet again! Mumma! Åt en mjuk pepparkaka också, ganska mumma. Fick lite ångest - jag gillar ju inte mjuk pepparkaka? Men den var ganska god.
Sedan fick jag helt perfekta supplies till min halloweenoutfit i morgon. Kommer bli såååå bra! TACK.


RSS 2.0