We were dancing in the middle screaming

image316


En timme kvar tills gästerna kommer! Jag laddar upp i min klänning från Monki som är mer lila i verkligheten. Dessutom snofsade jag till mig lite med eyeliner runt mina bruna. Och vet ni vad jag har för doft på mig? Date Party! Nostalgi!
Ja vi hörs väl senare!

Un petit peu de Chanel pour vous

image315

Det är bättre att vara en modefjant än bara en fjant

image314

Årets bästa köp:
Hrrrm... min blåa H&M-klänning för typ tvåhundra spänn. Mycket kul har hänt i den.
Årets stilikon: Åh jag vet inte. Men Chloë är ju alltid snygg och sen gillar jag milk och Karoline hemskt mycket. (cred till Karoline för att hon bor i samma chica stad som jag gör)
Årets favorittrend: Det här med hög midja är ju ganska kul även om det kanske inte är något supernytt för i år.
Årets plagg: Klänning såklart!
Årets accessoar: Ash jag har ju bytt under året men jag säger långt halsband för vår/sommar och knästrumpor under hösten/vintern.
Årets hudvårdsprodukt: Haha sånt här är jag ju jättedålig men jag gillar min facepeeling från Neutrogena.
Årets sminkprodukt: Kan jag säga Isadoras eyeliner jag köpte idag??
Årets hårvårdsprodukt: Fan vad det kommer såna här frågor. Det får bli saltvattensprej då.
Årets internationella designer: Nicolas Ghesquière för Balenciaga och Christoffer Baily för Burberry Prosum. Och Giles Deacon för Giles.
Årets svenska designer: Paolo Melim Andersson för Chloé (han borde ju räknas till det svenska??).
Årets modell: Självklart favoriten Sasha Pivovarova!
Årets modeblogg: Hehe gissa...
Årets modebloggshype: Typ att härma alla. Alla ville göra lerhalsband, alla ville ta dagens outfit-bilder ute, alla ville göra sin banner så att det såg ut som ett rum, alla ville göra önskeoutfits, alla ville skaffa en skitbra kamera att fota med och alla ville ha creddiga dagenslåt-låtar. Är man en etablerad bloggläsare vet man vilka som var först...
Årets bästa: Min blogg för sjutton!

Inflikningar: Bilden tog jag i eftermiddags från mitt fönster, listan har jag elakt nog snott av Linn, citatet i rubriken är ursprungligen från Immanuel Kant.

Who's that girl?

image313


Om man vill kolla in mina och Linas eskapader i huvudstaden kan man kolla in Lina på Facebook. Där finns videos på mig i secondhand-brillor, många fina väskor och pjuck på Natalie Schuterman och lite annat smått och gott.

Storstan' med Lina

Hej hopp! Igår for jag med bussen till Linas hem i Uppsala. Vi åt pizza på grund av att vi inte kom in i huset - Lina hade glömt sina nycklar så det blev till att äta en bit därifrån och vänta till hennes mamma kom hem. Sen knaprade vi gelébönor och runt fyra somnade vi.
Dagen därpå (eller ja, samma dag som när vi somnade) åkte vi till Stockholm! Väldigt spännande. Jag köpte mat, mat och mera mat kändes det som - wok till lunch och Ben&Jerry's kulglass!! Hurra!
På American Apparel letade jag jättemycket efter en kofta jag hittat på deras hemsida men jag hittade den inte. Så nu kanske jag ska inleda operation försöka få mammas tillstånd att beställa från aa's hemsida. Jag får se hur det går.
Det enda jag egentligen köpte var en klänning till nyårsafton, den var från Monki, puffig och fin. Jag vill inte visa en bild på den helt än men en liten smygkik bjuder jag på, generöst va. 


Kitty

image311


Tänkte bara berätta om jag och här bilden. Om man är en sån som jag surfar man ganska mycket. Ibland hamnar man på struntsidor. Då hittar man bilder som den där oppe. Jag hatar i vanliga fall sådana bilder. Som skickas runt i kedjebrev eller folk har på presentationer och shit, eller bara laddar upp på typ snyggast.se för att den är rolig, även om 150 andra redan laddat upp den. Alla har väl sett den dära kattungen med en pickadoll i handen som siktar ner mot gatan eller vad det är. Men den här bilden har något speciellt. För varje gång jag ramlar över den tittar jag på den i några sekunder och ett litet skratt bubblar upp ur mig. Jag har ingen aning om varför. Den är ju inte jätterolig. Och man borde ju tröttna om man är en sån som jag och surfar runt på struntsidor. Men det gör jag inte. Jag skrattar i alla fall.

Låtar som skulle gjort sig bra som böcker.

I senaste Elle listas tre låtar man skulle ha kunnat tänka sig att läsa och då i romanform. Jag tänker dra mitt strå till stacken och göra detsamma. Det finns så många bra låtar därute som innehåller så mycket att en mening kan dra ihop minst ett helt kapitel. Nåja, här kommer listan. Och jag får verkligen ångest när det kommer till att gradera saker och ting, så det får bli utan inbördes ordning. Jepp.

+ Havanna Mamma - Veronica Maggio
Den här låten är så hemskt gullig. Den handlar om en mamma som skrapar ihop sparpengar och skriver en lapp: hejdå, kom ihåg att mata katten, en dag kommer ni förstå. Sedan drar hon till Havanna och blir gatubarnens mamma. Historien börjar sprida sig till världens alla hem, hon blev en hjälte en legend, för alla kvinnor med lata män. Jag tror jag skulle älska den boken, från pärm - kapitel ett om hur hon sitter på det där gråa kontoret med en fläkt som surrar och mikrovågsugnen är trasig så man får äta sin matlåda kall - till pärm - sista kapitlet om hur hon går längs stranden medan solen sakta går ner i havet och färgar hela Havanna i guld och rosa.
Ja. Det skulle bli en bra bok helt enkelt.

+ Forever doesn't live here anymore - Marit Bergman
Om vänskap som varit så bra men som aldrig blir densamma igen. Jag vill veta vad som har hänt, om hur vänskapen var innnan (remember when we all lived in that studio by the bay) och vad som hände (a human mistake but a mistake it was and it was big enough to tear us all apart). Det skulle vara så fint och sådär, att få veta. Hur är det egentligen när någon man haft vid sin sida så länge, och då menar jag verkligen länge, plötsligt inte finns där? Det kanske man får läsa i den boken.

+ L'amour à la Francaise - Les Fatals Picards
Den här boken skulle vara hemskt rolig tror jag. Låten handlar om en kille som inte kan prata så bra franska, jag har för mig att jag hört att han är från Storbritannien. I alla fall, han blir blir hemskt kär i en tjej från Paris (hon har en Chanelväska förresten). Så han letar efter henne, pratar urdålig franska blandat med engelska (Je ne suis pas venir car tu ne l'es plus ) och sådär. Eftersom att jag läser franska skulle det var väldigt rolig läsning tror jag.

Are they prettier then me

image310


Klänning och strumpor från H&M, tights från Topshop, ugglehalsband present från kära Amanda. (TACK, jag älskar det redan raring)


Idag hade vi lite juldagsfirande med min farbror med familj och min farmor. Vi var ju bara familjen vaniljen igår. Jag har druckit så mycket läsk att jag är frasig och fräsig som silkespapper i magen. Får bli vatten resten av kvällen känner jag, annars fräser och bubblar det snart i halsen.
God fortsättning eller nåt!

GOD JUL!

image308

image309

Don't stop push it now

image307

Jeans från Acne, brors gamla ulltröja och secondhandscarf.

Dumma dumma, det går ju inte att ladda upp bilder. Bara den här hann jag få upp innan allt kajkade ihop sig och den är ju jätteenorm. Nåväl. Idag har vi julstökat lite sådär. Det blir väl något uppesittarkvällsliknande ikväll, då har mamma lovat att vi ska baka lite julgodis. Apropå julgodis är det nu cirka sex timmar och trettio minuter kvar på mitt godis- och läskuppehåll! Då får jag en slant av min pappa. Hej sålänge!

Underneath the Christmas tree

Det blir som sagt en nedtonad jul i år. Men jag har köpt en klapp var till min familj och eftersom att jag fullkomligt älskar att slå in och greja tänkte jag dela med mig av de tre paket jag gjort. Jag försöker hela tiden tänka utanför lådan och sådär. Här kommer de då.

image303



Första paketet är till min bror. Det är en halsduk och till paketet tänkte jag typ tuff kitsch. Jag tog tidningspapper - notera rubriken en sockersöt julsaga som förför! - och wrappade in lådan i. Sen öste jag på med massa figurer urklippta från tidningar. "God jul Jacob" i bokstäver från tidningar fick avsluta det hele.

image306



 Andra paketet är till min mami. Hon får boken "Fördjupade Studier i Katastroffysik" och omslaget ser ut såhär vilket jag tänkte spela lite på. Så jag tog ett blomstrande papper och slog in det i först, sedan tog jag ett silvrigt och slog in över. Med hjälp av en sax klippte jag hål i det silvriga pappret och rev upp små hål över rosorna. Små titthål helt enkelt! På med silvirgt snöre (jag gillar när både pappret och snöret är av matt silver) och så fäste jag två rosa julgranskulor i det.

image301



Tredje paketet är till min pappa. Det är en bok som heter "Flyga Drake". Den utspelar sig i Afghanistan där min pappa hälsar på lite ibland (med jobbet). Jag ritade av en karta över Afghanistan på brunt papper med guldpenna. Sedan gjorde jag en gulddrake i presentpapper och satte fast på paketet med ståltråd. Över fästet klistrade jag en tomteluva. Rött snöre (som är urkasst att krulla) på ena sidan.


En dag kvar! / er Jeno


Fin dragkedja också

Sandra Hansson


Jag har kommit på att de dära Grace Boots från Hope skulle vara utomordentligt bra. Jag vet att jag är ganska jättefter men det struntar jag i. Fina är de!


(Bilden är lånad från Sandra Hansson.)


Happy birthday to you

image300

Idag fyller bloggen ett år. Stora ungen! Jag är en stolt mama. Allt är konfetti! Hurra, hurra, hurra.

So this is christmas

Fyra dagar kvar till jul. Min julkänsla är fullkomligt bortblåst, om jag någon gång hade minsta antydan till dito. Allt har liksom krashat fullkomligt och nu känns inte jul prioriterat alls.
Gårdagen (jag har inte skrivit konkret om det och planerar inte att göra det heller) gick bra, det var väldigt vackert och väldigt jobbigt. Men efteråt kändes det bra. Eller, inte bra, det är fortfarande något av det svåraste jag gått igenom, men det kändes okej. Under omständigheterna okej.

Det här blev mest bara svammel för dem som inte förstår vad jag svamlar om men det är struntsamma. Huvudsaken är att min julkänsla inte kommer att infinna sig över huvud taget i år. Det känns även det under omständigheterna okej. Jag bryr mig inte. Nu vill jag bara umgås med mina nära och kära och glömma allt vad julstress heter. Det är inte prioriterat, helt enkelt. Det finns bra mycket viktigare saker att tänka på.


Grace and dancing feet

Igår hade jag verkligen ingen lust att blogga. Jag gjorde annat istället. Hade lite humörskiftningar så att säga. Nu sitter jag i skolan och har kopierat upp en massa lappar till alla statisterna om vad vederbörande ska ha på sig. Så så fort jag får syn på en statist ska jag alltså stoppa en lapp i handen på denne. Lite osäker metod, jag tänkte faktiskt sätta upp dem på anslagstavlan först men det fanns inga pluppar. Ska fråga någon lärare sedan om pluppar.

Nufunnen kärlek: Bloc Party. Nu lyssnar jag på The Prayer, skitbra komma igång-låt. Bra danslåt också kan jag tänka mig. Nej nu ska jag.... äh, jag vet inte. Vänta på de andra. Jag kommer ju så tidigt numera. Inte för att jag inte skulle kunna cykla haha. Men orka. Nu måste jag sluta innan detta inlägg helt blir överfyllt av Jeno-svammel. So long, kolastång!

You where all there

Snart kommer mina vener. Vi ska baka pepparkakor. Det ska bli gott. Mamma och pappa och min bror och hunden är iväg på äventyr, jag får ha äventyr hemma istället. De (mina föräldrar alltså) tror att jag kommer bränna upp hela huset eller i alla fall dränka det i mjöl och pepparkaksdeg och kristyr. Hmpf. Inte för att jag är så väldigt köksskillad (pannkakor och muffins undantaget) men det klart att jag klarar att baka lite peppercakes. Hmpf!
Kommer min vener snart eller??

Our love is not a victory march

Mysiga lördag! Idag har jag, min far och min mor varit ner en snabb sväng på staden. Jag ordnade upp några saker. Sedan bar det av hemåt, jag hade med mig min fina minijulgran som stått förvarad i vårt båthus. Köpte dessutom nya kulor till den! Så när jag kom hem dekorerade jag den och jag måste säga att jag tyckte den blev hemskt charmant. Ni kanske får se en bild sedan om ni är snälla.
Det är väldigt grått ute, eller, det var grått men nu är det mörkt. Klockan är inte ens fyra. Men snart går vi mot ljusare tider, gott folk! En bild från tvåtiden får avsluta det här inlägget (fotat genom mitt fönster). Väldigt grått var det. Kan det inte snöa litegrann?

image299

So long! 

Vad jag önskar mig:

image298


Liten önskelista såhär i juletider. Nästan allt är typ megadyrt så jag passar på att säga att inget står på min faktiska önskelista, detta är bara utifallatt någon mångmiljonär därute skulle känna sig lite extra generös. Såhär i juletider.
Hemskt cool scarf från Karl Lagerfeldt (med små Karlar på), pennskrin från Prada (med penna, sudd, pennvässare och en massa loggor), klänning från Chloé (så fin färg och intressant skärning), doft från Marc Jacobs (min Astique är snart slut), lip balm från Ben and Jerrys (glass på läpparna känns sjukt 2008 haha) samt typ världens finaste väska från Balenciaga. Det finns sjukt många fina väskor men den här är ändå en av de finaste. Lila är snyggast.

Oh we're shadows

image296
image297

Klänning och tröja från H&M

Hej hopp! Idag hängde jag knäveck på idrotten. Lite läskigt men kul! Jag och Lina ska dessutom sätta upp Ilian - The Musical, en musikal som utspelar sig endast i en idrottshall. Dansning slash åmning på plintar och räcken utlovas samt en powerballad vid läktaren och basketkorgen.
Snart ska jag ner på stan och köpa en present till min bror som fyller år på fredag. Idag fyller pappa år också, grattis grattis.

Eder Jeno

Då stänger jag själen

Hemstudiedag, ensam hemma alltså. Jag känner mig så trött och trasig, liksom nervig, stirrig. Rädd för att telefonen ska ringa men vad kan egentligen hända? Allt har ju redan hänt? Allt man försökt att inte tänka på de senaste timmarna bubblar upp till ytan och jag känner mig så jävla ynklig. Så liten, ett litet dammkorn någonstans i ett hörn.
och då kommer känslan
den smygande känslan
då är jag den enda som aldrig förstår.

And the tale's getting taller as I'm listening

image294


image295

Tröja, sjal och kjol från H&M. Tights Topshop och skor från Skopunkten.

Känns som att jag bara har sjalar och scarfar mest hela tiden. Känner mig tråkig (och kall!) på morgonen och tänker hey, en scarf kanske? Men det gör kanske inte så mycket. Det är ju så mysigt. Nu måste jag rasta hunden!


Ja, jag vet inte riktigt

image290


Jag blir lite förvirrad. Precis när jag bestämt mig för att sluta gilla Chanel (efter den fula vårkollektionen) kommer det en pre-fall-kollektion som är riktigt nice. Okej, jag gillar långt ifrån allt men ändå. Kolla klänningen däruppe liksom. Den tycker jag är hemskt charmant. Jag vet inte riktigt helt enkelt.

In my heart I will always believe

Hej minikids! Ett snabbt inlägg för snart ska jag börja göra mig i ordning. Ikväll blire utgång med några trevliga vänner, Anna har fyllt år och det ska firas minsann. Hennes inslagna present ligger här bredvid mig och kuttrar, höhö. Pratar med Lovisa på msn, vi bäar åt varandra. Snacka om förfest.
Tjing tjong!

Let them wonder, oh why

Idag har jag jobbat hårt minsann. Franska och bild, yes yes. Och så sydde jag ett par ganska misslyckade brallor men nu vet jag i alla fall hur jag ska göra. Ska göras kostymer till åttornas show nämligen! Yey.
Snart är det konf, sista gången, phu. Pallar inte riktigt mer den här terminen heh. Nej men det finns ju lite trevliga människor där som gör det lite lättare. Fast shit vad Lina var purken idag i skolan! Nej hon var inte purken hon var fasen pissed off! Grrr! Och jag som gav henne en satsuma.
HEJDÅ.

En blå pepparkaka

Nu sitter jag i skolan. På vägen hit träffade jag Kristina och Klara som... ja, vad gjorde de egentligen? Hehe. Nej men det var för MUF's räkning, de och några till ville få people att joina. Jag fick en urtjusig MUF-pepparkaka!
Tidigare har jag dissat tanken på att joina MUF men nu vet jag inte riktigt. Inte bara för att jag fick en pepparkaka, nej nej, men för att det kanske börjar bli dags att ta ställning snart? Att kunna själv, hehe.
Fast det verkar lite läskigt faktiskt. Jag är inte så tuff och det verkar man behöva vara. Jag skulle inte kunna börja debattera om varför sjukhusen ska privatiseras bara sådär som Kristina kan. Hjälp! Men men. Jag ska väl trycka i mig min pepparkaka snart. Fast det vill jag ju inte! Den var ju så tjusig. Nåja. Jag ska fråga ut Stina lite mer när hon kommer tillbaka.

Smarrigt, Alexander

image289

Har ni checkat out Alexander McQueens vårkollektion? Den är fluffigt drömsk och smarrig. Jag vill ha hatten eller vad det är längst till vänster. Hej snyggohatt! Nej nu ska jag koncentrera mig mer på dumburken. Ajöss

Slow down, please slow down

image284


image285


                              
image287  image287

Japp nu blire bildattack. Kofta från H&M, tischa från Gina, jeans från Cheap Monday, boots från Skopunkten och en scarf från min barndoms lyckliga år. Nu ska jag äta sen iväg på dans. So long!

X & Y

image281


Idag var en bitchig dag för vårat gäng. Jag och Lina bitchade oss mest men Sara var med på en kant. Haha! Vi hade prov på morgonen förreste, massa grejs till sexkursen. Pinigt värre! Not. Men det gick i alla fall hyfsat på provet, jag chansade lite ibland höhö. Typ skrev till massa nördiga saker om det såg tomt ut. Men det skummaste var typ sista meningen på hur ett barn kommer till "vid 9 månader är det dags för barnet att födas. Barnet ligger med huvudet nedåt och förs ut med hjälp av moderns krystningar." Jao jag var trött antar jag.  Nej nu ska jag gå och snyta mig, jag är jätteförkyld.
Snacka om att jag och Lina är lama. Vi kör alfabetet med djur på msn. Haha. Jag har fastnat på Y. Jag försökte med ynklig hare men det sa Lina var fusk. Hmmmmmmm....

Motorcykelskor eller nåt

image280


I helgen köpte jag nya skor, mcboots.(malligt) I like 'em. Precis sådär kängiga som jag vill ha dem. Och de är sköna. Låter dessutom som en skogsmulle när jag kängar fram.

Säg det till tjejen och kompisen

Idag var jag, mamma och hunden i Västerås. Jag köpte nya pjuck! Bild kommer tids nog, höhö. Sedan bar det av hemåt, picka upp far och bror som var på körskolan. Brorsan ska ju övningsköra snart! Då kan han skjutsa mig, woho.
Hemma börjades det med julpyntet! Fast lite arg blev jag för min minigran befann sig inte à la maison, inte hemma alltså. Så den ska vi hämta hem i morgon. Mami har gjort så fint här hemma! Köket är en enda julig oas eller nåt. Jag fick den stora uppgiften att pynta iordning adventsljusstaken! Den blev läcker med vit mossa och de där små små tygtomtarna med pipresnarben vi alltid har. Ena tomten har en röd tygponcho på sig, väldigt nice!

Nu nöter jag "Alla som inte dansar är våldtäktsmän" av Maskinen. Räknar med att jag har tröttnat på den tills i morgon, den är ju ganska ehh... tjatig. Men men. Sånt får man ta! So long, kolastång.

RSS 2.0